Népszerű eladások

Információ

Gyártók

Új termékek

Leértékelések

Beszállítók

Legújabb inspirációnk

Idilli Provence hangulatban

178 Olvasta 4 Kedvelők

Provence egy festői táj Franciaország délkeleti részén, az ősi olajfaligetek és a végtelen levendulamezők hazája. Provence Franciaország legnépszerűbb régiója, a nyugalmat árasztó vidéki stílus megtestesítője.

De nem kell egész franciaországig utaznod, ha a levendulamezők idilli látványában szeretnél gyönyörködni. Elég Tihany vagy épp Pannonhalma felé venni az útirányt. Természetesen nem csak itt találkozhatsz a Provence stílussal, hiszen a Káli medencében is káprázatos kis falvak ragadnak magukkal a vidéki hangulat világába.

Provence stílusban

De mi jellemzi igazán a Provence stílust és, hogy tudnád az otthonodat is elvarázsolni vele?

A stílus fő színei a fehér és szürke alapok, kombimálva pasztell színekkel: sárga, levelndula lila, égszínkék, olajzöld és világos rózsaszín árnyalatokkal. Ezek a színek ragyogni fognak a falakon, vidám és meleg hangulattal töltik meg a belső teret. A varázslatos színek mellett a főbb jellemzők a természetes fából készült bútorok, a padlózat terrakotta színű járólap de itt is megjelenik a régiesnek tűnő -vagy valóban olyan régi :) fa padlók. A fa megjelenik a mennyezeten is, a látszódó gerendák egyedülálló stílust adnak a helyiségeknek.

A Provence stílus remekül össze kapcsolja az új és a régi-, régiesnek tűnő dekorációs kiegészítőket. Egy-egy csorba bögre, vagy repedés a tálon remekül illik ehhez a stílushoz. Régi kiegészítőkért érdemes felkeresni egy egy bolhapiacot.

De mi kerüljön a falra?

Az Óvárdesign webáruházban számtalan faldekoráció között válogathatsz legyen szó vászonképről, fotótapétáról vagy akár egy térelválasztó paravánról.

Home vászonkép

Mond el a véleményed

Szeretnél hozzá szólni a cikkhez? Jelentkezz be oldalunkra.