Népszerű eladások

Információ

Gyártók

Új termékek

Leértékelések

Beszállítók

Legújabb inspirációnk

Vidd haza a világ építészeti csodáit!

142 Olvasta 14 Kedvelők

Vidd haza a világ építészeti csodáit!

Neked mi van a bakancslistádon? Golden Gate híd? Taj Mahal? Eiffel torony? Akármelyiket is választod, most egy kicsit közelebb kerülhetsz hozzá: segítünk, hogy legalább virtuálisan meglátogathasd kedvenc építészeti csodáidat!

A legtöbb ember bakancslistáján szerepel a világban létező számos természeti csoda közül legalább egy. Nem szabad azonban elfelejteni azokat az építészeti remekműveket sem, melyektől tátva marad a szád és hirtelen el sem tudod képzelni, hogy építhettek fel emberek ilyen monumentális és elképesztő épületet. Ha nincs korlátlan szabadságod és pénzed, akkor valószínűleg nem fogod a következő évben élőben látni az összes ilyen csodát, de mit szólnál hozzá, ha egyszerűen hazavihetnéd őket? Gyönyörű vászonképek, és óriási fotótapéták várnak arra, hogy elhozzák a lakásodba ezeket a csodákat, amíg arra vársz, hogy élőben is megnézhesd őket.

Modern épületek

Párizs építészeti csodái

  Eiffel torony vászonképen

Tadzs Mahal

Tadzs Mahal

Az építészet csodái

Bármelyik kontinensre is gondolsz, biztosan tudsz legalább egy olyan építészeti remekművet mondani, amit egyszerűen látni kell. Igazunk van? Akkor most elő a képzelettel és készülj fel a világkörüli utazásra!

Milyen stílusú lakásba illenek az építészeti csodák?

Gyakorlatilag bármilyenbe, a lényeg, hogy ne teremts velük zsúfoltságot. Egy mediterrán otthonban, egy rusztikus berendezés mellett vagy egy minimál stílusú lakásban is jól mutat egy ízlésesen elhelyezett kép. Tedd a hálószobába az ágy fölé, a nappaliba egy üres falfelületre vagy ragaszd a konyhában a csempére a megfelelő képeket, biztosan nem fogod megbánni.

Álmodhatsz ennél nagyobbat is: ha van elég helyed hozzá, panorámaképpel is díszítheted a falat. Olyan lehet az otthonod, mint egy valódi turistakalauz. Ébredj reggel Rómában, reggelizz valahol Amerikában, mosd meg a fogad a Húsvét-szigeteken és szenderedj álomba egy felhőkarcoló tetején! Ugye nem hangzik rosszul? Egy ilyen otthonban még a hétfők is szebben indulnak.

Mi alapján válaszd ki az építészeti csodát?

Ha tudod, mire vágysz a legjobban, akkor egyszerű a dolog, de ha nincs kedvenc helyed, vagy nem tudsz megnevezni egyetlen álom-úticélt, akkor érdemes egyszerűen hangulat alapján választanod. Ha luxusra vágysz, varázsold a nappalid falára a misztikus Dubajt, amely az építészeti remekművek valódi fellegvára. Ha az ókor vonz, akkor az Akropoliszt válaszd, és akár kávézás közben is gyönyörködhetsz az időszámításunk előtt több száz évvel épült templomban. Ha a rejtélyek vonzanak, vidd haza a Húsvét- szigetek elképesztő történetét, keress neki egy helyet a hálószobádban!

Nem „utaznál” ilyen távolra? Hozd el otthonodba Rómát, ahová a Colosseumhoz a világ minden tájáról érkeznek turisták. Viszont ha nem szeretnél konkrét helyekben gondolkozni, akkor választhatsz a számtalan felhőkarcoló közül is. Kémleld reggelente a tetejéről a világot, nézd meg, milyenek esti fényben a városok, vagy csodáld meg alulról ezeket a monumentális építményeket anélkül, hogy kitennéd a lábad a lakásból. Ha magáért az építészetért rajongsz, akkor a hidak, épületek vagy az organikus építészet elemeit is elviheted otthonodba, melyek mindig emlékeztetni fognak arra, hogy ha követed az álmaidat, bármire képes vagy. Hiszen ezt a rengeteg építészeti csodát is olyan emberek építették, akik egyszerűen hittek benne, hogy sikerülni fog.

 

 

 

 

Mond el a véleményed

Szeretnél hozzá szólni a cikkhez? Jelentkezz be oldalunkra.