Népszerű eladások

Információ

Gyártók

Új termékek

Leértékelések

Beszállítók

Legújabb inspirációnk

Fotótapéták - Nagyobb lakás falbontás nélkül – optikai térnövelés akár társasházi lakásokban is.

443 Olvasta 32 Kedvelők

Nagyobb lakás falbontás nélkül – optikai térnövelés akár társasházi lakásokban is

„Kis lakás? Cserélje nagyobbra!” – szólt a telefonbetyárok vicce, és bár ilyen egyszerű lenne a dolog! De a költözés rengeteg pénz, idő, energia, és csak a nyűg van vele. Ám egy kis csalással könnyen kibővítheted otthonodat, hogy szellősebbnek és tágasabbnak hasson! Bemutatjuk az optikai térnövelés titkát – akár társasházi lakásokban is:)

Léteznek olyan társasházi lakások, ahol, ha leteszed a reggeli kávédat a konyhapultra, könnyedén eléred a kanapéról is, de még zuhanyzás közben is bele tudsz kortyolni. Sokan kifejezetten szeretik ezeket az apró ékköveket, melyekből egyszerűen otthonos kuckó alakítható ki, mások pedig muszájból élnek ilyen lakásban. Ha azt akarod, hogy a pici, társasházi lakás kényelmes legyen, az optikai térnövelés elengedhetetlen ahhoz, hogy az otthonod ne egy papírdobozba zsúfolt bútorhalmazra hasonlítson.

A szűkös, túlzsúfolt lakás, nem otthonra hasonlít, hanem inkább egy kabátra: amikor belépsz az ajtón, felveszed, minden ott van karnyújtásnyira, amikor elmész otthonról, akkor meg csak kilépsz a kabátból. Ez egy idő után rettentően fullasztó lehet, sokkal jobb, ha szellősebben rendezed be, és optikailag megnöveled a teret, így akár a pici lakás is lehet tágas, kényelmes.

Térhatású tapéták

Az optikai térnövelésben színek is sokat segítenek

Bár elsőre hihetetlennek tűnik, a hideg színek világos árnyalatai tágítják a teret. A világoskékre vagy világoszöldre festett falakkal már métereket nyertél. A sötét színek egyszerűen összeszűkítik a teret, ráadásul egy kis lakás esetében egyébként sem tesznek jót az összhatásnak. Ha elég bátor vagy, és a plafont is lefested valamilyen halvány színnel, a magasságérzetet is növelheted, ezáltal még szellősebbnek és frissebbnek hat az összkép.

Térhatású tapéták

Rendezd át a lakásod!

Nézz rá a lakásodra külső szemlélőként! Ha úgy látod, hogy a bútorok egymás hegyén-hátán vannak, valamit tenned kell, mert nem csak optikailag túlzsúfolt a lakásod. Dobd ki, add el, vagy ajándékozd másnak a felesleget (igen, azt is, ami a szívedhez nőtt, de nem használod), a maradékot pedig rendezd el másképpen. Legyen legalább húsz centiméter minden bútordarab között, ha ennél közelebb vannak, az már rossz érzéseket kelt. Ha van rá lehetőséged, válassz olyan ágyat és asztalt, melyeket könnyen össze lehet csukni, vagy ki lehet húzni, így percek alatt rengeteg plusz helyet varázsolhatsz néhány mozdulattal. Ha lehet, játssz itt is a világosabb színekkel, hiszen hiába festetted a falakat világosra, ha a bútorok például egészen sötétbarnák. A pici lakásokhoz inkább a modern, minimalista bútorok illenek, a nagyi cizellált barokk hatású szekrénye könnyedén összenyomja a teret.

Térhatású tapéták

Minimal design tengerparti hangulattal.

Térhatású tapéták

Apró trükkök az optikai térnövelésért

Egy megfelelően elhelyezett, nagyobb méretű tükör is megnövelheti az otthonod méretét, legalábbis látszólag Ha arra a falra teszed, ahonnan a leginkább be lehet látni a lakást, csodának leszel tanúja. A térelválasztók is segíthetik az összhatást, de nagyon óvatosan kell ezzel bánnod, a túl sok, és nem megfelelő mintájú térelválasztó sokat ronthat a helyzeten. A nappaliban viszont simán leválaszthatsz egy dolgozórészt úgy, hogy közben elhozod a tenger, egy magas fa, egy bambuszerdő vagy akár egy erdei lépcső látványát. Ezzel nem csak trendibbé teheted az otthonodat, hanem praktikusabbá is. Egy jól megválasztott ajtótapéta is sokat segíthet a térnövelésben, például ha New York egyik utcájába sétálhatsz be az otthonodból, nem csak az optikai tér növekszik, hanem a hangulat is átalakul a lakásodban.

Térnövelés nem csak modern stílusban:

Térhatású tapéták

Kis lakások nagy ötletekkel.

Térhatású tapéták

Tágas terek kis lakásokban 3D tapétákkal

Térhatású tapéták

A társasházi kis lakás méretét több módon is meg tudod növelni, és még falat sem kell hozzá bontanod: elég egy cseppnyi kreativitás, egy kis inspiráció, és máris otthonosabb lesz a lak!

Térhatású tapéták

Ha szeretnéd megnézni további térnövelő ötleteink, nézd meg a többi fotótapétáink.

Mond el a véleményed

Szeretnél hozzá szólni a cikkhez? Jelentkezz be oldalunkra.