Népszerű eladások

Információ

Gyártók

Leértékelések

Beszállítók

Legújabb inspirációnk

Általános szerződési feltételek

Tájékoztatjuk, hogy mint vásárló (fogyasztó) az ovardesign.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítod, hogy ismered és elfogadod, az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. 

Jelen ÁSZF határozatlan időtartamra lép hatályba a szerződő felek között megkötött adásvételi jogügyletekre alkalmazható.

Kérjük amennyiben vásárlója kívánsz lenni webáruházunknak figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési feltételeket és kizárólag akkor vedd igénybe szolgáltatásunkat, ha minden pontjával egyetértesz és kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve.

A dokumentumot nem iktatjuk, kizárólag elektronikusan köthető, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal, a szerződés írásbeli szerződésnek minősül.

A jelen ÁSZF tartalmazza az Óvárdesign webáruház (továbbiakban webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:


Céginformáció

Webáruház internetes címe: www.ovardesign.hu

Webáruház üzemeltetője: OTTHONDEKOR Kft

Postacím és székhely: 9200 Mosonmagyaróvár Lilla u 26

Adószáma: 23848513-2-08

Cégjegyzékszám: 09-09-023241

Nyilvántartást vezető cégbíróság:
Nyilvántartás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat
A megadott címen csak a rendelések feldolgozása történik.

Eladó cégszerű megnevezése: OTTHONDEKOR Kereskedelmi Kft.

Fő tevékenységi kör: 4791 - Csomagküldő internetes kereskedelem

A tevékenység a postacímen bejegyzett székhely szerinti jegyzőnél bejelentve. Bejelentési szám: 3747

Bankszámlát vezető bank neve: Nyugat Takarék

Bankszámát vezető bank címe: 9200 Mosonmagyaróvár Kökény u 9

A szerződés nyelve: magyar


e-mail cím: info@otthondekor.hu
Ügyfélszolgálat tel. szám: +3630 5590626 munkanapokon 9-17 óráig

Kapcsolattartó: Kovács Ákos

Tárhelyszolgáltató:

Cégnév: MediaCenter Hungary Kft.
Postai cím: 6001 Kecskemét, Pf. 588.
Székhely cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6
Telefon: 76 / 506-618
Fax: 76 / 575-024
Adószám: 13922546-2-03

 

Szabályzat célja a vásárlók és az eladó, jogainak és kötelezettségeinek szabályozása. Az itt nem szabályozott kérdésekben a Magyar Köztársaság hatályos törvényei és rendeletei irányadók, így különösen az 1959. évi IV. törvény (PTK).


1. Általános feltételek:
1.1. Az értékesítő rendszerben mindenki vásárolhat, aki az érvényben lévő, idevonatkozó jogszabályok értelmében teljes cselekvőképességük birtokában vannak, és magára nézve kötelezőnek elfogadja jelen ÁSZF feltételeit. A szerződés elfogadása esetén a leadott rendeléskor szerződés jön létre a szolgáltató és a webáruház falhasználója között. Ha a felhasználó nem fogadja el az ÁSZF feltételeit, akkor nem veheti igénybe a webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem adhat le rendelést sem.

1.2. A vevő felelősséggel tartozik a rendeléskor megadott adatokért. Valótlan adatok esetén az eladó jogosult a megrendelés teljesítését részben vagy egészben visszautasítani. Ha a felhasználó megrendelést küld a webáruház oldalain, és a webáruház a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a felhasználó (vásárló) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelést követő 48 órán belül nem érkezik meg a visszaigazoló email, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötelezettség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni). 


1.3. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. § (2.) bek. értelmében az alábbiakról kötelezően tájékoztatjuk:
• szerződés nyelve: magyar, a webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. A regisztrált felhasználók számára a webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető, annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja.
• a szerződés írásban megkötött szerződésnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.
• a megkötött szerződéseket sorszámmal látjuk el.

Webáruházunkban lakásdekorációs kiegészítőket és ajándéktárgyakat találsz. Termékeink európai gyártóktól illetve nagykereskedésektől származnak.


2.Rendelés:
2.1.Rendeléssel a vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot.
2.2. A rendelés történhet online, e-mail, vagy telefonon. Telefonon történő rendelést csak emailben elküldött megerősítés mellett tudunk elfogadni.
2.3. A webáruház vállalja, hogy minden egyes megrendelésről a jelen üzletszabályzat és a vásárlói tájékoztató szerint visszaigazolást küld a Vevőnek, amelyben tájékoztatja a rendelés további menetéről, a szállítási időről és az esetlegesen felmerülő plusz költségekről.
2.4. A termék adás-vételére vonatkozó jogviszony a megrendelés visszaigazolásával jön létre a felek között. A felek a jelen megbízási szerződést határozott időtartamra kötik, melynek kezdete a megrendelés visszaigazolása a vége pedig a termék átadása.
2.5. A megrendelt termékekre a rendelés lemondását/módosítását az eladó csak írásban fogadja el.

2.6. A Felek közötti jogviszony fennállása alatt a felhasználó köteles a saját személyes adatait, és a megrendelés egyéb adatait hibátlanul, és a Webáruház által megjelölt részletességgel és pontossággal megadni. Amennyiben a Webáruház tudomására jut, hogy a Vevő pontatlan, vagy valótlan tartalmú adatot közölt, illetve valamely adatot nem adott meg, jogosult a Vevő rendelését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, illetve megszüntetni. Felek megállapodnak, hogy az adatok pontatlan, vagy valótlan, illetve hiányos megadásából keletkező bármilyen károkért, esetleges technikai problémákért az eladó felelősséget nem vállal.
2.7. Vevő kötelezi magát, hogy a megrendelés során meghatalmazottat nem vesz igénybe, azaz a Vevő személye megegyezik a rendelési űrlapban feltüntetett személlyel. Felek megállapodnak, hogy ezen rendelkezés be nem tartásából keletkező bármilyen kár, vagy költség megtérítése iránti felelősségét a Webáruház kizárja.
2.8. A Webáruház jogosult a rendelés során megadott adatokat telefonon, vagy személyesen egyeztetni. Amennyiben a Webáruház az adategyeztetés során azt a véleményt alakítja ki, hogy az adatok a valóságnak nem felelnek meg, vagy a Vevő nem szándékozik, illetve nem képes az általa megrendelt termék vételárának megfizetésére, vagy a termék átvételére, a Webáruház jogosult a megrendelés teljesítését részben, vagy teljes egészében visszautasítani.
2.9. Azzal, hogy webáruházunkban rendelsz, a PTK szerint "ráutaló magatartás" folytán adás-vételi szerződés keletkezik. Ily módon kötött szerződést a hatályos jog szerint "távollévők között kötött szerződés"-nek minősül, amit a 45/2014 (II.26) Korm. rendeletben szereplő rendelkezések vonatkoznak.

2.10. A webáruház oldalán a vásárlás könnyítéséhez javasolt a regisztráció. A regisztráció során megadott adatok később módosíthatók. Az adatok pontosságára figyelni kell, mert vásárlás esetén a megadott adatok alapján számlázunk illetve szállítjuk ki a termékeket.


3.Termékek tulajdonságai ára és a fizetés módja:
3.1. A termékek konkrét jellemzői az adott árucikk képe mellett/alatt találhatók. A termékekhez elhelyezett termékfotók csak illusztrációk, minimális színárnyalati eltérés előfordulhat a fotó és a megrendelt termék között.  A Webáruház a tévedés jogát fenntartja.  A termékfotó esetleges pontatlanságáért az adott termék beszállítója felelős. A termék valós méretei a termék jellemzői között centiméterben található.

3.2. A webáruházban közétett árak ÁFÁ-val növelt árak, melyek nem tartalmazzák a földszintig vagy házig szállítás költségét.

Fizetési feltételek:
3.3. Készpénzes utánvétes fizetés - hosszabb szállítási idővel.
3.4. Átutalás esetén, csak előre utalást tudunk elfogadni. Az átutalás díja a saját bank kondícióitól függ, a bankszámlára történő befizetés költsége az eladót terheli.

3.5. A biztonságos és gyors bankártyás fizetést az OTP Mobil Kft Simplepay rendszere biztosítja a webáruház számára.

Bankkártyás fizetés esetén kifejezetten elfogadod az alábbi nyilatkozatot:

Elfogadom, hogy a(z) OTTHONDEKOR Kft. (9200 Mosonmagaróvár Lilla u 26) által a(z) www.ovardesign.hu Óvárdesign webáruház felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Bankártyás fizetés esetén használhatsz MasterCard, VISA, VISA Electron, kártyákat, internetes vásárlásra alkalmas webkártyát, (Maestro kártyát csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi. Adataid mindvégig a legbagyobb biztonságban lesznek, mivel a fizetés a SimplePay titkosított oldalán történik. Kártyaadataidat kizárólag a SimplePay kezeli a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon, a KÉPPafalra webáruház csak a tranzakció eredményéről kap tájékoztatást. A vásárlás végeztével e-mailben is visszaigazoljuk a fizetés eredményét, illetve elküldjük az úgynevezett tranzakcióazonosítót – ez a szám azonosítja a bankod felé a kártyás fizetést. 

A bankártyás fizetést a szállítási illetve számlázási adataid megadását követően tudod kiválasztani, ezt követően a rendszer átvisz a SimplePay biztonságos oldalára ahol megadhatod a kártyaadataidat. A "Fizetés" gombra kattintva indíthatod el a tranzakciót, ilyenkor a bank ellenőrzi az adatokat, ez pár másodpercet vesz igénybe. Fizetést követően vissza kerülsz a webáruház oldalára, ahol visszaigazolást kapsz a tranzakció eredményéről.

A sikeres tranzakciót követően (a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadása után) a SimplePay elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru ellenértékével. A tranzakció sikertelennek minősül, amennyiben nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról az Óvárdesign webáruház oldalára vagy a böngésző "Vissza/Back" , illetve a "Frissítés/Refresh" gombjára kattintasz, esetleg bezárod a böngésző ablakot, mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba. Ha a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén okáról, részleteiről bővebben kívánsz tájékozódni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot számlavezető bankoddal.

3.5. Az Óvárdesign webáruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat és határidőt. A változás az online áruházban történt megjelentés időpontjától lép életbe.


4.Bizonylat:
Minden értékesítésről névre szóló bizonylatot állítunk ki, amely részletesen tartalmazza az egyes áruk megnevezését, árát, továbbá a kézbesítéssel szállítással esetleg kapcsolatos költséget. Tartalma megfelel az adójógi előírásoknak. A számlák a számlázz.hu rendszerén keresztül automatikusan kerülnek kiállításra a megadott számlázási adatok alapján.

5.Szállítás:
5.1. A termékek várható szállítási a vásárlást illetve a fizetést követő 7-10 munkanapon belül várható. Termékeink szállítását a gyártó cég európai logisztikai központja direkt módon intézi, így a termék a gyártótól közvetlenül kerül kiszállításra a vevőnek (előre utalás illetve bankkártyás fizetés esetén). Utánvétes fizetés esetén a szállítást logisztikai partnerünk a Magyar Posta Zrt. végzi.

Szállítási költség: A vásárlás összegétől függően változik. 
5.2. Több termékcsoportból történő egyidejű vásárlás esetén az egyes termékcsoportokba tartozó árukra vonatkozó szállítási és fizetési feltételek eltérhetnek egymástól. A rendelés visszaigazolásakor a Vevőt minden esetben tájékoztatjuk a várható szállítási időről.
5.3.  A vevő minden esetben értesítést kap emailben, vagy telefonon, ha a terméket az eladó átadta a futárszolgálatnak.

6.Az elállás joga:

Elállási/Felmondási jog

Jogosult vagy 14 napon belül indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött,  jogosult vagy 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

 A szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatod a szerződéstől való elállást.

Ha élni szeretnél az elállás/felmondás jogával, az elállási/felmondási szándékot tartalmazó egyértelmű nyilatkozatot kérlek juttasd el elektronikus úton az ertekesites@ovardesign.hu email címre. 

Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is, melyet megtalálsz a szállításkor küldött e-mailünkben/ illetve a csomagban.

  

Az elállási/felmondási jog gyakorlására a kézhez vételtől számított 14 napon belül van lehetőség.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha elállsz a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az átltalad teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Te az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választottál.) A visszatérítés során utalásos fizetési módot alkalmazunk, e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Téged semmilyen többletköltség nem terhel.

  

Az online vitarendezési rendelet 2016. február 15-től lehetővé teszi az Európai Unióban letelepedett fogyasztók és a kereskedők számára, hogy a belföldi és határon átnyúló online vásárlásokból adódó vitáikat – az egységes uniós online vitarendezési platformnak (OVR-platform) köszönhetően – online módon rendezzék. Az OVR-platform az összes nemzeti alternatív vitarendezési szervezetet (hazánkban az AVR a békéltető testület) összeköti. Ez egy interaktív, felhasználóbarát weboldal, amely az Európai Unió összes hivatalos nyelvén, térítésmentesen rendelkezésre áll és az alábbi linken érhető el: http://ec.europa.eu/odr .

Az elállái jog hatálya

6.1. Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén: „a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével jár le”;

6.2. Termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Te vagy a Te általad megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”;

6.3. Több termék szolgáltatásakor: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi.”;

6.4. Több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor: „amelyen Te vagy az általad megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi.”;

6.5. Termék meghatározott időszakon belüli rendszeres szolgáltatására vonatkozó szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Te vagy az általad megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy átveszi az első terméket.”

6.6 Termék adásvételére irányuló szerződés esetében a visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket.


6.7. A 45/2014 (II/26) Korm. rendelet szabályozza az elállás jogát. Célja - többek között - biztosítani bármely távértékesítési szerződés esetén azt, hogy a fogyasztó 14 munkanapon belül büntetésektől mentesen és indokolás nélkül elállhasson a szerződéstől. Ennek értelmében az alábbiakról kötelezően tájékoztatjuk: Az EK rendelet szerint a fogyasztó számára biztosítani kell az elállás jogát, mivel a szerződés megkötése előtt nincs lehetősége arra, hogy ténylegesen megtekintse a megvásárolni kívánt árut.  A csomagküldő internetes vállalatokra vonatkozó jogszabály értelmében a Vevőnek joga van az áru átvételét követő 14 munkanapon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállni. Ebben az esetben az Eladó köteles az áruért kifizetett vételárat visszatéríteni a Vevőnek az elállást, ill. az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül.  A Vevő  köteles az árut nem használt, sérülésmentes (de nem bontatlan) eredeti csomagolásában és a kapott számlával együtt az Webáruháznak visszaszolgáltatni.

6.8. A 14 munkanapon belül indoklás nélküli elállás joga nem gyakorolható azon termékekre vonatkozóan, amelyeknek megrendelését az eladó előleg befizetéséhez köt, tekintettel arra, hogy ezen áruk kifejezetten a vásárló megbízásából kerülnek beszerzésre. Ennek jogi háttere, hivatalos megfogalmazásban a 45/2014(II/26) kormány rendeletben olvasható.

Az elállási/felmondási mintatájékoztatót a 45/2014 (II.26) Korm.rendelet 1.melléklete tartalmazza:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KOR

7.Adatvédelem:
Az Óvárdesign webáruház tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden személy személyiségi jogait.

Az OTTHONDEKOR Kft (továbbiakban: Adatkezelő) online értesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a a vásárló és regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelés céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötlezettsége (számlázás) teljesítése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait.

Adatkezelő címe: 

Az adatok elérhetősége:

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról a 5. par (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felhasználó a weboldalon való vásárlás és regisztráció során kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott adatainak kezeléséhez.

Az érintettek köre: vendég vásárlók és regisztrált felhasználók.

A kezelt adatok köre: A felhasználók által a vásárlás illetve a regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: Név, Elérhetőség: telefon, email, Szállítási cím, Számlázási cím, adószám.

Az adatgyűjtés célja: a megrendelés teljesítése és számlázás.

 Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelő személye:

- OTTHONDEKOR Kft kereskedelmi és szállítmányozási munkatársai

-Megbízott külső szállító munkatársai: Magyar Posta Zrt. Budapest Üllői út 114-116.

Az adatkezelés időtartama: vendég vásárlók esetén a megadott adatok a rendelés teljesítését követően törlésre kerülnek. Regisztrált felhasználók elektronikusan tárolt személyes adatait az ügyfél kérése bármikor töröljük.

A vásárló kérelmezheti az adatkezelőtől:

- tájékoztatását személyes adatai kezeléséről

- személyes adatainak helyesbítését

- személlyes adatainak törlését vagy zárolását.

A felhasználó a regisztráció során megadott felhasználói név és jelszó segítségével, a webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Ha korábban megrendelést küldtél el, akkor a megrendeléshez az elküldés pillanatában érvényes adatok lettek csatolva. A megrendeléshez kapcsolt személyes adataidról tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését az adatkezelőnél telefonon vagy emailben kezdeményezheted.

Az adatkezezelő a kérelem benyújtásától számított  legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a regisztrált felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a regisztrált felhasználó a kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalalnul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság hatósághoz fordulhat ( www.nail.hu/kapcsolat.html )

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár ( www.njt.hu)

 
7.1. Ügyfeleink személyes adatait harmadik fél részére semmilyen célból vagy okból át nem adjuk. Megrendelés esetén azonban az ügyfél szállítási címét és telefonszámát a futárnak kiadjuk, mivel ez elengedhetetlen a sikeres kézbesítés érdekében. A szállító cég a megadott adatokat csak a sikeres kézbesítésig kezelheti, semmilyen más módon fel nem használhatja.
7.2. Az Óvárdesign.hu vászonkép webáruház a hírlevélre jelentkezőknek csak a kért hírlevelet fogja küldeni. A listáról bármikor lejelentkezhetsz. Ha bármilyen problémád adódik vele kapcsolatban, lépj kapcsolatba a vevőszolgálatunkkal az info@otthondekor.hu email címen.

8.Felelősség korlátozása


8.1.Az Óvárdesign webáruház feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

8.2. A webáruház üzemeltetője semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

-   Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.

-   Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, mely akadályozza a webáruház zavartalan működését.

-   Bármilyen meghibásodás, mely esetleg a webáruház oldalán történő barangolás alatt, illetve következtében keletkezett.

-   Bármilyen adat elvesztése (bejövő illetve kimenő emailek).

-   Bármely szoftver nem megfelelő működése.

-   Bármilyen programhiba vagy technikai hiba következményei.

8.3. Az Óvárdesign webáruház nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

8.4. A honlapra látogatók felelőssége felmérni, hogy milyen módon védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatololóktól.

 

9. Kellékszavatosság

9.1.Milyen esetben élhetsz a kellékszavatossági joggal?

Hibás teljesítése esetén a webáruházzal szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthetsz a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

9.2.Milyen jogok illetnek meg kellékszavatossági igény alapján?

Az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhetsz:

Kérhetsz kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az általad választott igény teljesítése lehetetlen vagy a webáruház számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérted, illetve nem kérhetted, úgy igényelheted az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Te is kijavíthatod, illetve mással kijavíttathatod vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhatsz.

Választott kellékszavatossági jogodról egy másikra is áttérhetsz, az áttérés költségét azonban Te viseled, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

9.3.Milyen határidőben érvényesítheted kellékszavatossági igényed?

Köteles vagy a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmed, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

9.4.Kivel szemben érvényesítheted kellékszavatossági igényed?

A vállalkozással szemben érvényesítheted kellékszavatossági igényét.

9.5.Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolod, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Óvárdesign webáruház (Otthondekor Kft) vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Te köteles vagy bizonyítani, hogy az általad felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

10. Termékszavatosság

10.1. Milyen esetben élhetsz a termékszavatosság jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén  - választás szerint - az 9. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

10.2.Milyen jogok illetnek meg termékszavatossági igény alapján?

Termékszavatossági igényként Te kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheted.

10.3.Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

10.4.Milyen határidőben érvényesítheted a termékszavatossági igényed?

Termékszavatossági igényed a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével a jogosultság elveszik.

10.5.Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényed kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatod. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Neked kell bizonyítani.

10.6.A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmed, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthetsz. Termékszavatossági igényed eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényed a gyártóval szemben érvényesítheted.

 

11. Jótállás

 

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmed, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthetsz


Probléma esetén vedd fel velünk a kapcsolatot ( +3630-4979305) telefonon. A webáruház az általa eladott árukra, terméktípustól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt és garanciát vállal. Ha az adott termék beszállítója a jogszabálytól a fogyasztó javára eltérve az előírtnál nagyobb szavatossági és / vagy jótállási időt vállal, eladó ezt tekinti érvényesnek. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a mindenkor érvényes jogszabályokban [jelenleg 49/2003 (VII.30) GKM rendelet] foglaltak az irányadóak. Vitás vagy bizonytalan esetekben a hatályos jogszabályi előírások szerint járunk el. Bővebb információwww.fogyasztovedelem.hu, a www.ofe.hu, illetve a www.nfh.hu oldalakon is található.

10.Panasz esetén:
A Webáruház célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben a megrendelő megelégedettsége mellett teljesítse. Amennyiben a megrendelőnek ennek ellenére valamilyen panasza merül fel a vásárlási szerződéssel, vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a kapcsolat menüpont alatt lévő elérhetőségeken keresztül teheti meg.
Fogyasztóként az alábbiakhoz fordulhat panasszal:
OTTHONDEKOR Kft

Kapcsolattartó: Kovács Ákos
Székhely: 9300 Mosonmagyaróvár Lilla u 26.
Tel.: +36304979305

Mosonmagyaróvár város jegyzője:
Dr. Lascsikné Dr. Bozi Sarolta jegyző.
9200 Mosonmagyaróvár Fő u 11
Tel.: 0696577805

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető testület:
9021 Győr Szent István u 10/A
Tel.: 0696520217
NFH Nyugat-dunántúli Regionális Felügyelősége
9021 Győr Árpád út 32.
Tel.: 0696329244

A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a szolgáltató felé az alábbi elérhetőségeken:

Postai úton: OTTHONDEKOR Kft 9200 Mosonmagyaróvár Lilla u 26

Email-ban: info@otthondekor.hu

A levélnek tartalmaznia kell:

- Vásárló nevét, címét

- Termék megnevezése, vételárát

- Vásárlás időpontját

- A hiba bejelentésének időpontja

- A hiba leírása

- A vásárló által igényt

- A kifogás rendezésének módját

Jelen ÁSZF érvényes 2014.10.07-től visszavonásig.