A modern faldekoráció legújabb trendje a fotótapéták.

Napjaink design tapétái már nagymértékben eltérnek a régi – retro hangulatot idéző poszterektől, melyek szinte minden panellakás falát díszítették.

A digitális technológiának köszönhetően az új fotótapéták káprázatos színekkel, széles fotó és grafikai mintákkal teszik még hangulatosabbá az otthonod.

Többféle méret közül választhatod ki a megfelelő dekorációt, legyen szó térnövelő 3D hatású tapétáról, egy csodás tájképről vagy kedvenc városod látképéről.

Új stílust szeretnél a lakásnak?

Válaszd ki nappalid vagy akár hálószobád új dekorációját kínálatunkból, vegyél ki egy szabadnapot a jövő hétre és egy délután alatt egyedivé varázsolhatod az otthonod!

Mivel kezdjük az átalakítást?

Mérjük le a falfelületet és válasszuk ki a szoba legújabb dekorációját.

Mi kell a tapéta felrakásához?

A fal legyen tiszta, sima és zsírmentes. Ha előtte is tapéta volt a falon, távolítsuk el a tapéta maradványokat és javítsuk ki az egyenetlenségeket a falon.

A flíz tapéták felrakásához használjunk magas cellulóz tartalmú vlies tapétaragasztót.

Webáruházunkban is rendelhetsz ragasztót a tapéták mellé. Egy zacskó tapétaragasztó 5 m2 tapéta felrakásához elegendő. A tapétát 1 liter hideg vízzel keverjük csomómentesre, pihentessük 10 percet majd újbóli keverést követően megkezdhetjük a ragasztó felvitelét a falra.

A tapétát egy darab 50 cm-es tekercsben szállítjuk. A fotótapétán perforáció jelzi, hogy a rendelt belmagassághoz hol kell elvágni a tekercset. Ezt követően kezdhetjük a tapéta felhelyezését.

Mérjük ki a tapéta csíkok szélességét a falon.

Rajzoljuk be a tapéta helyét 50cm széles csíkokkal.

Egy ecsettel vigyük fel a ragasztót a falra. Ügyeljünk rá, hogy a ragasztó réteg ne legyen túl vastag.

Az illesztésnek megfelelően helyezzük a tapétát a ragasztóval bekent falfelültre.

Simítsuk el a tapéta felületét. Középről oldalra haladva távolítsuk el az egyenlőtlenségeket és a légbuborékokat.

Ismételjük meg a műveletet a következő tapéta csíkoknál is.

Figyeljünk a tökéletes illesztésre. A felesleges ragasztót távolítsuk el szivaccsal vagy nedves ruhával. Ügyeljünk rá, hogy ne dörzsöljük túl erősen, mert károsíthatjuk a tapéta felületét.

Egy éles szikével távolítsuk el a tapéta felesleges részeit.

Kezdhetjük a munkát?

Ha először ragasztanánk fel tapétát, hívjuk át egy barátunkat aki már tett fel tapétát vagy forduljunk profi szakemberhez.

Kezdjük a lakásfelújítást a fotótapéta kiválasztásával.